Hvilken brille passer til dig?

En velvalgt brille er med til at fremhæve din personlighed. Derfor er det vigtigt, at du er tro mod din person­lighed, når du vælger briller. Er du den klas­siske type, der foretrækker rene linjer og enkelt design, vil en diskret brille, der farvemæssigt ligger sig op ad dine egne farver, være det rigtige valg for dig. Mens et markant og iøjnefaldende stel er mere rigtigt, hvis du er den modige, farverige type.

Uanset, hvilken brille du sværger til, vil den udsende et signal om, hvem du er. Derfor er det også ofte en god idé at have flere forskel­lige briller at skifte med, der passer til de roller, du spiller på jobbet, derhjemme eller sammen med vennerne.

Hos Tommerup Optik og Haarby Optik finder du ikke bare et standardsortiment. Her finder du brillerne, du ikke finder andre steder. 

Ønsker du rådgivning om, hvilken brille som passer til dig? Bestil tid i dag i en af vores butikker, ved at kontakte butikken i Tommerup på tlf.: 64 76 10 13 eller via e-mail på info@tommerupoptik.dk, eller kontakt vores butik i Haarby på tlf.: 64 73 10 18 eller mail: info@haarbyoptik.dk.

 

Jobbrillen

Gode jobbriller kan være briller til håndværkere, som f.eks. briller med et læsefelt foroven til elektrikere, der arbejder med montage i loftet. Spørg optikeren, hvis du har brug for en særlig jobbrille.

 

Briller til sport og fritid

Når det gælder briller til sport og fritid - specialbriller -  kan langt det meste lade sig gøre. En specialbrille kan skræddersys, så den passer både til din yndlingssport og samtidig passer i din styrke. Du kan også få sportsbriller med flerstyrkeglas, så du fx både kan se vejen frem og aflæse stopuret eller så du på en fisketur både kan binde en perfekt knude på linen og se fisken i overfladen ved åens anden bred.

Du kan få glas med styrke til både buede stel og specialbriller med ”clip-in”. Du kan også vælge blandt et stort udvalg af farver, effekter og overfladebehandlinger. Fx er glas med blålysdæmpning vigtige, når der er behov for, at detaljerne står helt klart.

Dyrker du flere sportsgrene, kan det være en løsning at vælge en allround brille, der kan bruges til flere aktiviteter, men du skal være opmærksom på, at fx cykelbriller ikke egner sig til løb. Med wrap-around formen sidder glassene så tæt til ansigtet, at de dugger under løb.

Specialbrillen kan også have en vigtig funktion som værn mod insekter, støv, sne, flueliner og andet, der ikke må komme i øjet. Derfor er størrelse, pasform og tilpasning vigtig. Sportsbriller fås derfor ofte i flere størrelser. De bør være fremstillet af superfleksible materialer, der kan formes, så de passer perfekt til ansigtet.

Det er også vigtigt, at de briller, du bruger til sport, sidder godt fast. Derfor har mange briller til sport og fritid specialgummi - ofte med riller - der klæber bedre, jo varmere du bliver.

Det vigtigste på brillen er glassene. Mange køber sportsbriller med flere typer glas fx til solskin og til skyet vejr. Alternativt kan man vælge fotokromiske glas, der automatisk bliver mørkere, når lyset bliver skarpere. 

Top