Briller til børn

Som forældre skal man være opmærksom på, om barnet klager over hovedpine, har koncentrationsbesvær ved læs­ning, gnider sig i øjnene, kniber øjnene sammen, skeler, helst vil se fjernsyn helt tæt på eller læser med en hånd for det ene øje. Er man i tvivl, bør man kontakte en øjenlæge eller bestille tid til en synsprøve hos os.

Barnets problemer kan skyldes et dårligt samsyn. Det bety­der, at øjnene ikke arbejder ordentligt sammen, og det kan betyde vanskeligheder med at fokusere og læse.

 

Hvad er normalt syn?

Nyfødte børn ser dårligt, men allerede ved 2 mdr. alderen er barnet sikker i sin øjenkontakt, og kan fastholde blikket på dit ansigt i længere tid. Ved 6 mdr. alderen er synet så godt udviklet, at øjnene følges fint ad, når du bevæger ting foran øjnene. Og far og mors ansigter kan genkendes. Fra 6 mdr. til 6 år bliver alle synsfunk­tioner mere og mere sikre, og ved 6 års alderen er synet næsten fær­digudviklet. Når barnet er 2-3 år, kan man udføre synsprøver, der afslører fx bygningsfejl og nedsat syn. Mange synsproblemer kan afhjælpes, når de opdages tidligt.

 

Synsprøve i forbindelse med skolestart

Det er vigtig, at du tjekker barnets syn før skolestart. Et vel­fungerende syn er afgørende for, hvordan barnet klarer sig i skolen, til sport og derhjemme ved lektielæsning.

I teenagealderen kan der være problemer med træthed, hovedpine og koncentrationsbesvær. Her er synet fuldt udviklet, men synsproblemer fra den tidlige barndom kan være forværrede og forårsage problemer. Hos mange per­soner ser man de første tegn på nærsynethed i teenage­årene. En synsprøve vil afsløre eventuelle problemer.

 

Børnebriller

Brillestellet bør være let og robust, og glassene kan med fordel være hærdet plastglas, da det ikke ridses så let og er brudsikkert. Børn har ikke næseryg som voks­ne. Derfor vælges ofte bril­lestænger, der når rundt om barnets ører. 

 

Briller eller kontaktlinser?

Der kommer hele tiden nye stel til børn. Flere sports­mærker fremstiller gode briller til børn, så briller er in­gen hindring for sport. Et alternativ er kontaktlinser. Der er to områder i spil, når man skal vurdere om et barn kan bruge kontaktlinser: Modenhed og hygiejne. Man kan ikke sætte en bestemt aldersgrænse. Det vigtigste er, at barnet forstår vigtigheden af hygiejne og kan tage ansvaret for at behandle øjne og kontaktlinser korrekt.

 

Hvad er en synsprøve?

En almindelig synsprøve udfø­res ved hjælp af en bogstavs­tavle og en såkaldt phoroptor, der er mange forskellige glas i en ”kæmpebrille”. Synsprøven består af op til 21 test, der kan afsløre eventuelle synsfejl, og efter behov kan der foretages yderligere individuelle prøver.  En synsprøve er ikke forbundet med nogen form for ubehag og varer ca. en halv time. Bestil tid til synsprøve i vores butik i Tommerup på tlf.: 64 76 10 13 eller på info@tommerupoptik.dk. Bestil tid i vores butik i Haarby på tlf.: 64 73 10 18 eller mail: info@haarbyoptik.dk 

 

Din lokale optiker sikrer trygheden

Hos os kommer du og dit barn til at snakke med den samme optiker hver gang. Vi er den lokale selvstæn­dige optiker med ”foden under eget bord”. Det er din garanti for, at vi vil gøre vores bedste for at sikre, at du og dit barn får en god og problemfri oplevelse med briller. Briller til børn skal erfaringsmæssigt også rettes oftere end briller til voksne, også derfor er det en for­del at vælge en lokal optiker.


Top